Sledite nam na naših družabnih medijih

about image

Kdo smo?

Prostovoljno Gasilsko Društvo LOŽNICA PRI ŽALCU

Smo ponosni člani Prostovoljnega Gasilskega Društva [Ime Društva], društva I. kategorije, ki služi in ščiti skupnost v občini Žalec. Naše poslanstvo je zagotavljanje varnosti in pomoči prebivalcem v času nujnih potreb. Zavezani smo k izjemni pripravljenosti in profesionalnosti, kar dokazujejo naše številne uspešno izvedene intervencije.

 

Naš Rajon

Naša odgovornost pokriva več ključnih območij: Vasi Loznica, Podvin, del Skafarjevega Hriba in Poslovno Cono Arnovski Gozd. To geografsko raznoliko območje od nas zahteva visoko stopnjo prilagodljivosti in znanja za učinkovito delovanje v različnih situacijah.

 

Naše Vrednote

Skupnost: Naše delovanje temelji na tesni povezanosti z lokalno skupnostjo in njenimi potrebami.
Pripravljenost: Smo vedno pripravljeni in usposobljeni za hitro in učinkovito odzivanje v nujnih situacijah.
Pomoč: Naše poslanstvo je zagotavljanje pomoči in zaščite vsem članom naše skupnosti.
Izobraževanje in Usposabljanje: Stalno izobraževanje in usposabljanje naših članov zagotavlja, da smo vedno pripravljeni na izzive, ki jih prinašajo nove in nepredvidene situacije.


Naše Aktivnosti
Naše delo vključuje:

– Odzivanje na požare, poplave in druge nujne situacije.
– Izobraževanja in usposabljanja za člane društva.
– Organizacija in sodelovanje v preventivnih akcijah za izboljšanje varnosti v skupnosti.
– Sodelovanje z drugimi reševalnimi službami in gasilskimi društvi.


Pridružite se Nam
Vabimo vse, ki želijo prispevati k varnosti naše skupnosti, da se nam pridružijo. Ne glede na vaše izkušnje ali predznanje, ponujamo usposabljanja in priložnosti za aktivno udeležbo v naših dejavnostih.

Za več informacij nas kontaktirajte tukaj.

about image

Zgodovina

Stoletno potovanje PGD Ložnica

Ustanovljeni v začetku 20. stoletja, je PGD Ložnica skozi desetletja razvijal dediščino varovanja naše skupnosti in pomoči ob nesrečah.

Naše korenine segajo v leto 1920, ko je bila ustanovljena gasilska četa Zg. Ložnica. Leta 1922 je bilo ustanovljeno društvo, ki je postavilo temelje današnjemu društvu. Naši ustanovitelji, predniki številnih sedanjih članov, so zagnano začeli s tem pomembnim poslanstvom, da bi skrbeli za varnost našega kraja.

V preteklem stoletju smo dosegli številne mejnike, od nakupa prve motorne brizgalne leta 1929, ponovnega zagona delovanja po vojni, do pridobitve modernih vozil in opreme v zadnjih desetletjih. Naš gasilski dom, ki je bil prenovljen leta 1985, je srce našega delovanja in skupnosti.

 

Naša zgodovina ni zgolj zbirka datumov in dogodkov. Je zgodba o vztrajnosti, enotnosti in skupnosti. Vzponi in padci, s katerimi smo se soočili, so nas okrepili in nas naučili, da skupaj premagamo vsak izziv.

Zahvaljujemo se vsem članom, njihovim družinam in skupnosti za neprekinjeno podporo in zaupanje. Ko gledamo v prihodnost, smo ponosni na našo preteklost in polni zanosa za nadaljnjo službo našemu kraju.

Gasilski pozdrav: Na pomoč!

100 let PGD Ložnica

Naša ekipa

Vodstvo društva

Matej Antloga

Predsednik društva

Milan Novak

Poveljnik društva

Željko Zidar

Namestnik poveljnika